ua en ru

Ветвицький: ВР відмовилися розглядати законопроект щодо земельного референдуму через намір розпродати землю

Верховна Рада відмовилася включати до порядку денного законопроект №9146, який передбачає проведення всеукраїнського референдуму відносно питання запровадження ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення. У середу 7 грудня за розгляд законопроекту проголосувало всього 39 народних депутатів.

Автор законопроекту, президент партії "Правда" Дмитро Ветвицький впевнений, що депутати просто побоялися розглядати цей законопроект, аби приховати наміри розпродати українську землю не питаючи українців.
"Українська земля - це останнє і найцінніше, що відповідно до Конституції залишилося в руках українців. Тому долю української землі має вирішувати не 450 народних депутатів, однак весь народ України на всеукраїнському референдумі. Проте Верховна Рада відмовилася розглядати відповідний законопроект щодо призначення земельного референдуму, незважаючи навіть на 32 тис. підписів українців у підтримку цього законопроекту. Це означає, що депутати вже домовилися з олігархами аби розпродати українську землю, не питаючи думки народу, і земельний референдум не входить у їх плани", - заявив Ветвицький.