ua en ru

Ветвицький: ВР відмовилася автоматично оформлювати субсидії

Верховна Рада України відмовилася автоматично оформлювати субсидії. "Депутати відмовилися полегшити життя мільйонам українців", - заявив народний депутат, президент партії "Правда" Дмитро Ветвицький, коментуючи результати розгляду його законодавчої ініціативи №8140 у Верховній Раді, повідомляє прес-служба нардепа.
"Сьогодні для мільйонів українців, які отримають мінімальну пенсію, субсидія - це єдина можливість вижити. Однак не всі люди мають змогу скористатися цим правом, адже багато хто, через похилий вік або стан здоров'я не може стояти в нескінченних чергах та збирати численні довідки, а інші навіть не знають про таку можливість. Фактично людей вимушують виборювати своє право на субсидію у чиновників. Це - не нормальна ситуація! Тому в своєму законопроекті я запропонував оформлювати субсидії автоматично. Для цього я пропоную покласти обов'язок щодо оформлення субсидії на органи виконавчої влади. Такі повноваження повинні реалізуватись із застосуванням автоматизованих систем обробки даних у фіксовані законом строки. Люди ж звільнялися би від необхідності оформлення будь-яких довідок", - пояснив Дмитро Ветвицький.
"Однак депутати відмовилися підтримувати автоматичне оформлення субсидій. "За" законопроект проголосувало лише 43 депутата. Вочевидь, всі інші отримають занадто велику зарплатню і їх не турбує переобтяжена процедура оформлення субсидій. На жаль, проблеми пенсіонерів депутатів не турбують", - заявив Дмитро Ветвицький.