ua en ru

Ветвицький: ВР наступного тижня розгляне законопроект про доплату вчителям та лікарям

Верховна Рада України наступного тижня розгляне законопроект про доплату вчителям та лікарям. Про це заявив народний депутат, президент партії "Правда" Дмитро Ветвицький, коментуючи власний законопроект №8651 щодо встановлення додаткових соціальних гарантій для працівників культури, освіти та охорони здоров'я, повідомляє прес-служба нардепа.

"Наші вчителі, лікарі та працівники культури отримують копійки. Існуючи доплати для цих категорій бюджетних працівників занадто малі, та й вони не виплачуються у повному об'ємі. Тому ми ініціювали встановлення додаткових соціальних гарантій для працівників культури, освіти та охорони здоров'я, які будуть єдиними для всіх цих категорій працівників, а також встановили чіткі розміри таких виплат на законодавчому рівні", - заявив Ветвицький.
Відповідно до законопроекту вчителі, лікарі та працівники культури щорічно отримуватимуть допомогу для оздоровлення, винагороду за сумлінну працю, допомогу для вирішення соціально-побутових питань - в розмірі посадового окладу, а також щомісячну надбавку за вислугу років: від 10% до 30%.
Крім того Ветвицький пропонує доплачувати за роботу у сільській місцевості у вигляді щомісячної надбавки для вищенаведених категорій працівників в розмірі 25% від посадового окладу.
"Аби зупинити поступове вимирання села, нам потрібно забезпечити сільських вчителів, лікарів та працівників культури, аби у селах функціонували такі необхідні інфраструктурні елементи, як дитсадки, школи та заклади культури. Тільки у такому разі молодь буде залишатися у селі, створювати там сім'ї та народжувати дітей. Тільки тоді у села буде майбутнє", - зауважив президент партії "Правда".