ua en ru

Ветвицький: ГТС України коштує більше 100 млрд дол

Вартість української ГТС дорівнює вартості українських покладів газу і є більшою ніж 100 млрд дол. Про заявив народний депутат, президент партії "Правда" Дмитро Ветвицький, повідомляє прес-служба нардепа.

"Українська ГТС не залежить від російського газу, проте нам потрібна для транспортування власного газу, з шельфів Азовського і Чорного морів. Тому ГТС не є простою купою металобрухту, а є стратегічним об'єктом, реальна вартість якого дорівнює вартості українських газових покладів. Це означає, що наша газова труба і сховища коштують понад 100 млрд дол Точна вартість ГТС набагато більше і встановити її зараз дуже складно. Я вважаю, що цей стратегічний об'єкт дійсно безцінним, адже він означає не просто величезні прибутки для нашої держави, але перш за все буде квитком для енергонезалежності в майбутньому. Тому українська ГТС повинна залишатися у власності держави України ", - заявив Ветвицький.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше НАК "Нафтогаз Україна" на другому етапі тендера отримав три цінових пропозиції по оцінці ГТС і визначить переможця в самий найближчий час.