ua en ru

Уряд В'єтнаму схвалив придбання "Лукойлом" 50-процентної долі в блоці Hanoi Trough-02

Уряд В'єтнаму схвалив придбання компанією "Лукойл Оверсиз" (100-процентне дочірнє суспільство ВАТ "Лукойл") 50-процентної долі в морському блоці Hanoi Trough-02 (НТ-02) у В'єтнамі. Про це говориться в повідомленні компанії. Доля була придбана в приватної нафтової компанії Quad Energy S.A. у квітні ц.р.
Решта 50% в угоді про розділ продукції (СРП) по розробці морського блоку Hanoi Trough-02 належать Quad Energy.
Оператором проекту є "ЛУКОЙЛ Оверсіз". Для управління проектом в Ханої створений регіональний офіс "Лукойл Оверсиз".
На блоці НТ-02, розташованому на шельфі Південно-китайського моря, з 2007г. проводяться геологорозвідувальні роботи. В ході їх виявлено низку перспективних об'єктів з сукупним обсягом геологічних ресурсів понад 180 млн т умовного палива. Протягом 2011 р. на блоці планується буріння 3 розвідувальних свердловин, перша з яких буде закладена до кінця жовтня ц.р.
ВАТ "Лукойл Оверсиз Холдинг Лтд." є 100-процентною дочірньою компанією НК "Лукойл", що представляє її інтереси у сфері міжнародного видобутку нафти і газу. Видобуток нафти "Лукойл Оверсиз" в 2010г. (з врахуванням всіх міжнародних проектів "Лукойлу" за винятком родовища Тенгиз) склала близько 5 млн т, що приблизно на 2% нижче за рівень попереднього року (5,1 млн т). Видобуток газу виріс на 8% - до 5,4 млрд куб. м.