ua en ru

Ветерани "Донбасу" створили "зразково-показовий" батальйон в структурі МВС, - джерело

Група бійців батальйону "Донбас" домоглася створення нового батальйону в структурі МВС. Про це РБК-Україна повідомило джерело в ініціативній групі.

За словами представника групи, вже є відповідний наказ по міністерству, підписаний міністром Арсеном Аваковим.

Новий батальйон його творці називають "зразково-показовим", але поки не афішують імена командира батальйону та його заступників.

Головним у новому підрозділі його творці називають жорстку дисципліну на всіх рівнях: від форми одягу та фінансової звітності до найсуворішого дотримання законності рядовими бійцями і офіцерським складом. Основа особового складу нового батальйону - бійці батальйону "Донбас", багато з яких побували в "іловайському котлі" і в полоні у сепаратистів.

Як стверджує джерело, творці батальйону і керівництво МВС планують надалі замінити бійцями батальйону нинішніх співробітників МВС в Донецькій області, так як багато хто з останніх будуть звільнені з займаних посад у рамках реформи міністерства.

Нагадаємо, в грудні повідомлялося, що батальйон "Донбас" блокував перевезення на підконтрольній бойовикам території Луганської області.