ua en ru

Увесь "компромат" проти нашої родини узятий з офіційних декларацій, - син заступника генпрокурора

Весь "компромат", за допомогою якого намагаються дискредитувати сім'ю заступника Генерального прокурора України Анатолія Даниленка - є у офіційних деклараціях, а господарські об'єкти, про які йде мова, придбані за 6 років до призначення його батька в Генпрокуратуру. Про це повідомив його син, В'ячеслав Даниленко.

Він зазначив, що є співвласником тих об'єктів, які обговорювалися в ЗМІ, і все згадане майно він абсолютно офіційно задекларував у податкових органах. При цьому В'ячеслав Даниленко додав, що майно "не приховано під чужими прізвищами, не заховано на сторонні фірми і організації, а чесно заявлено в державних органах".

При цьому, на його думку, в інтернет-публікаціях не наводяться докази порушення закону чи протиправність дій пов'язаних з придбанням того чи іншого об'єкта. "Будь-то розмова про комплексі в селі Мала Солтанівка або земельній ділянці в селищі Ворзель", - зазначив В'ячеслав Даниленко.

За його словами, сам син заступника Генерального прокурора закінчив Національний університет імені тараса Шевченка, захистив дисертацію з економіки і протягом десяти років займався бізнесом. На державній службі не був.

Він повідомив, що на сьогоднішній день працює заступником директора з економічних питань в одній із зарубіжних кампаній, яка займається нерухомістю, промисловими інвестиціями та інфраструктурними проектами.