ua en ru

Віру Савченко все-таки пустили в РФ

Віру Савченко все-таки пустили в РФ Фото: Надія Савченко

Спочатку сестру Надії Савченко затримали, проте врешті-решт пропустили

Сестру української льотчиці, народного депутата Надії Савченко - Віру все-таки пустили на територію Російської Федерації Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Савченко Марк Фейгін.

"Віру Савченко пустили. Спочатку відмовили, а потім пустили. Всім дякую. Це був приклад впливу публічністю на російську владу", - зазначив Фейгін.

Веру Савченко пустили. Сначала отказали, а потом пустили. Всем спасибо. Это был пример воздействия публичностью на российскую власть.

Posted by Марк Фейгин on 19 октября 2015 г.

Нагадаємо, раніше сьогодні Фейгін повідомив, що Віру Савченко затримали в аеропорту Санкт-Петербурга, не пропустивши її на територію Росії.

Зазначимо, сестру Савченко вперше не пропустили на територію Росії ще минулого тижня. Тоді їй повідомили, що їй заборонили в'їзд на територію Російської Федерації до 1 вересня 2020 р.

Пізніше суд постановив зробити запит у компетентні органи про наявність заборони Вірі Савченко на в'їзд в РФ.

У свою чергу прес-секретар Президента Російської Федерації (РФ) Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не має даних про заборону на в'їзд до Росії для сестри української льотчиці, народного депутата Надії Савченко Вірі.