ua en ru

Вершбоу: зустріч НАТО-Росія не потрібно розглядати як дипломатичний удар по Україні

Вершбоу: зустріч НАТО-Росія не потрібно розглядати як дипломатичний удар по Україні Фото: майбутнє засідання ради НАТО-Росія не є дипломатичним ударом по Україні

Представник НАТО також зазначив, що це не перша зустріч ради НАТО-Росія після анексії Криму

Засідання ради НАТО-Росія, заплановане на 20 квітня 2016 року у Брюсселі не слід розглядати як "дипломатичний удар по Україні", вважає заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу. Про це він повідомив в інтерв'ю програмі "ТСН.Тиждень".

"Я не думаю, що цю зустріч треба розглядати як дипломатичний удар по Україні, тому що перший пункт у порядку денному - обговорення кризи в Україні. І союзники так хочуть використати можливість. З одного боку, щоб пояснити Росії, чому ми вважаємо Москву відповідальною за ситуацію в Україні і порушення всієї системи європейської безпеки, а з іншого - прояснити, що Росія повинна робити, - повністю виконати Мінські домовленості", - сказав Вершбоу, відповідаючи на запитання журналіста.


Представник НАТО також зазначив, що це не перша зустріч ради НАТО-Росія після анексії Криму.

"Після анексії Криму відбулися ще дві зустрічі ради НАТО-Росія. Вони пройшли не зовсім вдало, проте вони відображали нашу позицію, що з Росією потрібно хоча б розмовляти і пояснювати, які дії ми засуджуємо", - сказав заступник глави НАТО.

Вершбоу також пояснив, що після заморожування відносин з Росією два роки тому, НАТО повідомило Москві, що "дипломатичні канали залишаються відкритими".

Нагадаємо, на 20 квітня 2016 року у Брюсселі заплановано засідання ради Росія-НАТО. Посли НАТО проведуть свою першу офіційну зустріч з Росією, через майже два роки.