ua en ru

Ймовірний свідок захоплення Савченко затриманий в Естонії

Ймовірний свідок захоплення Савченко затриманий в Естонії Фото: Надія Савченко

Сам заарештований стверджує, що не воював на сході України, а був перекладачем на переговорах з ОБСЄ

Естонія заарештувала за запитом української прокуратури людини, яка, ймовірно, була в незаконних збройних формуваннях сепаратистів в той час і в тому місці у Луганській області, коли і де захопили в полон українського офіцера Надію Савченко. Про це пише естонська газета Postimees.

За даними журналістів, громадянин Естонії Володимир Поляков, який відправився воювати за луганських сепаратистів, перебував на блок-посту в селищі Металіст 17 червня 2014 року і був поранений, ймовірно, під артобстрілом, під яким загинули двоє російських журналістів. У їх загибелі російські власті звинуватили Савченко, захоплену в полон у тому ж районі того ж ранку.

Володимир Поляков після поранення повернувся до Естонії, де був затриманий за запитом української прокуратури. Талліннський адміністративний суд до початку 2016 року відмовився видавати його Україні, і зараз 35-річний Поляків сидить у в'язниці і чекає вирішення своєї долі урядом Естонії.

Сам Володимир Поляков стверджує, що не воював на сході України, а був перекладачем на переговорах з ОБСЄ.

Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської області (РФ) Савченко визнав винною у вбивстві російських журналістів і засудив до 22 років колонії.