ua en ru

Повернути кожного політв'язня додому - головне завдання, - Рабінович

Повернути кожного політв'язня додому - головне завдання, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович

Рабінович обговорив з Карпюком також питання про рідних політв'язня

Повернення кожного українського політв'язня з російської в'язниці і відновлення миру в країні в найкоротші терміни є головними завданнями. Про це журналістам заявив народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович, коментуючи його зустріч з українцем Миколою Карпюком у російській в'язниці "Владимирський централ".

Зазначимо, раніше Рабінович на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook опублікував відео зустрічі з Карпюком. Пізніше нардеп розповів, що за кадром залишилися питання особистого характеру, що стосуються рідних політв'язня.

Політик запевнив Карпюка, що заради забезпечення миру у своїй країні готовий співпрацювати як з правими, так і з лівими політиками.

У в'язницю до Карпюка Рабінович добирався не тільки на літаку, але і на вертольоті, а також заявив, що йому дозволили лише одноразовий в'їзд в РФ, хоча в цілому був закритий в'їзд до 2020 року.

Нагадаємо, 5 грудня 2016 року Карпюка відвезли з в'язниці Грозного. Після цього адвокат Ілля Новіков заявляв, що не знає про місцезнаходження підзахисного. Пізніше стало відомо, що Карпюк міститься у Владимирському централі.