ua en ru

У Вермонті спростували зламування електророзподільної мережі хакерами

У Вермонті спростували зламування електророзподільної мережі хакерами Фото: вермонтська компанія спростувала зламування енергосистеми штату

Шкідливий код був виявлений лише на одному ноутбуці, не підключеному до мережі енергосистеми

Інформація про зламування комп'ютерної мережі компанії Burlington Electric і проникнення в електроенергетичну систему США хакерів не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві, поширеній Burlington Electric.

У компанії стверджують, що шкідливий код був виявлений лише на одному ноутбуці, який не був підключений до мережі енергосистеми.

Повідомляється, що після того, як 29 грудня влади попередили про атаку, компанія отримала від Міністерства національної безпеки США, як і інші американські фірми, задіяні у національній інфраструктурі, програмний код для сканування.

"Ми просканували всі комп'ютери своєї системи в пошуках характерних слідів шкідливого ПЗ. Ми виявили шкідливе ПО в єдиному належить Burlington Electric лептопі, який не з'єднаний з енергосистемою нашої організації", - йдеться в заяві компанії.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що хакери здійснили напад на электрораспределительную мережа в американському штаті Вермонт.

Американським чиновникам нібито вдалося знайти сліди, які вказують на причетність до події хакерського угруповання Grizzly Steppe, яку ФБР пов'язує з російськими хакерами.

Нагадаємо, Міністерство внутрішньої безпеки США і ФБР опублікували доповідь, в якій йшлося про організованих російською розвідкою кібератаках, спрямованих проти американських урядових і приватних установ.