ua en ru

Спецслужби США опублікували доповідь про російські кібератаки

Спецслужби США опублікували доповідь про російські кібератаки Фото: у США опублікували доповідь про російські кібератаки

У ФБР вважають, що метою атак була крадіжка даних

Міністерство внутрішньої безпеки (МВБ) і Федеральне бюро розслідувань США опублікували спільну доповідь про організовані російською розвідкою кібератаки, спрямовані проти американських урядових і приватних установ. Документ розміщено на сайт підрозділу управління кібербезпеки МВБ США.

Згідно з доповіддю, атаки були спрямовані на об'єкти критичної інфраструктури, урядові установи, політичні організації, наукові інститути, університети та корпорації.

У ФБР і МВБ вважають, що метою атак була крадіжка даних.

Кібератаки російських хакерів на політичну партію

У документі, зокрема, йдеться про атаки на американську політичну партію, скоєні у 2015-2016 роках двома російськими хакерськими групами, які згадуються як APT28 і APT29.

Наголошується, що обидві групи, що стоять за атаками, поширювали посилання на підроблені сайти, що імітують сайти цільових організацій, а група APT29, також поширювала віруси через розсилку файлів працівникам цільових організацій.

У результаті фішингової атаки зловмисники отримали паролі від поштових акаунтів кількох ключових персон і змогли завантажити вміст поштових скриньок лідерів однієї з партій.

Уряд США вважає, що це листвання було надане ЗМІ і опубліковане.

Розвідка РФ як і раніше проводить кібератаки проти США

У доповіді наголошується, що російська розвідка, як і раніше, проводить атаки проти американських державних органів, остання розсилка була запущена в листопаді 2016 року, відразу після проведення виборів у США.

Нагадаємо, у четвер, 29 грудня, Сполучені Штати Америки ввели додаткові санкції проти Російської Федерації за кібератаки.