ua en ru

Верховний провідник Талібану виявляє бажання до мирних переговорів.

Верховний провідник Талібану мулла Мохаммед Омар зазначив, що він та його послідовники схиляються до мирних переговорів з західними політиками.

В інтерв'ю The Sunday Times два зі старших вчених мулл руху Талібан передали послання від правлячої ради Талібану - Кветти шури, про те, що мулла Омар більше не має на меті правити Афганістаном. Вони заявили, що Омар готовий до участі в "щирих і чесних переговорах".

Високопосадове джерело серед американських військових заявляє, що це засвідчує дедалі більшу впевненість у можливому "прориві". "Є свідчення з багатьох джерел розвідки, що Талібан готовий до якогось мирного процесу", - твердить інформатор газети.

"Все, чого прагнуть моджахеди, - це вигнати іноземців, що вторглися до країни, а після цього змінити конституцію. Ми не зацікавлені в тому, аби бігати країною, коли цієї мети буде досягнуто",- заявили афганські ісламські вчені The Sunday Times.

Оглядаючись на п'ять років перебування при владі (доки їх не було вигнано по подіях 11 вересня 2001 р. в США), лідери Талібану заявили, що їхній рух був надто сильно перейнятий політикою.