ua en ru

Верховний суд до завтра оприлюднить подання до КСУ щодо закону про судоустрій

Верховний суд до завтра оприлюднить подання до КСУ щодо закону про судоустрій Фото: голова Верховного суду України Ярослав Романюк

Текст подання буде опублікований для ознайомлення, відповідного аналізу і коментарів

Верховний суд України до завтра підготує та оприлюднює подання до Конституційного суду України щодо закону про судоустрій і статус суддів Конституції. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив голова Верховного суду Ярослав Романюк.

Він зазначив, що поки текст конституційного подання ВСУ до Конституційного суду ніхто за межами Верховного суду не бачив.

"Ми завершуємо роботу над текстом, зараз працюють коректори, образно кажучи, крапки з комами розставляємо, і, думаю, до кінця сьогоднішнього дня, якщо не встигнемо, то завтра, ми можемо оприлюднити цей текст для ознайомлення, для відповідного аналізу і коментарів", - розповів Романюк.

Додавши при цьому, що сподівається на професійну оцінку від правоохоронців заяві заступника голови Верховної Ради Оксани Сироїд.

Раніше вона заявила, що Конституційний суд продемонструє свою непрофесійність, якщо прийме справу ВСУ на розгляд.

На думку Романюка, таким чином, Сироїд і її "політичні сподвижники судового рішення" намагаються вплинути на суд з метою схилити його до прийняття бажаного для них рішення.

"Ні конституційний статус ВСУ, ні його основне завдання не змінилася, тому це не є ніякий ліквідацією. Ми в ВСУ не політичний орган, ми юристи і ми за юридичну чистоту", - підсумував голова Верховного суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що звільнені Радою судді можуть оскаржити це рішення через Верховний суд.