ua en ru

Верховний суд України з початку року виніс рішення у 15 справах, які раніше розглянув ЄСПЛ

Верховний суд України з початку року виніс рішення у 15 справах, які раніше розглянув ЄСПЛ Фото: Верховний суд України (РБК-Україна)

Чотири справи ще мають бути розглянуті

За перше півріччя 2017 року Верховний суд України виніс рішення по 15 справах, які були предметом судового розгляду в Європейському суді з прав людини. Про це повідомив суддя Судової палати в адміністративних справах Верховного суду України Олександр Прокопенко під час брифінгу у понеділок, 7 серпня, передає кореспондент РБК-Україна.

"По 15 справах рішення вже винесено... 4 справи ще повинні бути розглянуті, і в одній оголошено перерву", - повідомив Прокопенко.

Він зазначив, що деякі заявники подавали по кілька позовів.

Нагадаємо, в Європейському суді з прав людини на даний момент знаходиться майже 3700 індивідуальних позовів, пов'язаних з подіями у Криму та Донбасі. Відзначається, що близько 1600 позовів до ЄСПЛ надійшли безпосередньо від жителів Донецької і Луганської областей.

Також у прес-службі ЄСПЛ відзначили, що не всі позови з цих регіонів пов'язані з наслідками російської агресії в Україні. При цьому не уточнювалося, скільки саме позовів надійшли з непідконтрольних українському уряду територій.