ua en ru

В ЄСПЛ знаходиться майже 3700 позовів, пов'язаних з подіями у Криму та на Донбасі

В ЄСПЛ знаходиться майже 3700 позовів, пов'язаних з подіями у Криму та на Донбасі Фото: ЄСПЛ (echr.coe.int)

Більше 1600 позовів надійшли від мешканців Донецької, Луганської областей і Криму

В Європейському суді з прав людини на даний момент знаходиться майже 3700 індивідуальних позовів, пов'язаних з подіями у Криму та Донбасі. Про це повідомляє DW з посиланням на прес-службу ЄСПЛ.

Так, зазначено, що близько 1600 позовів до ЄСПЛ надійшли безпосередньо від жителів Донецької і Луганської областей. Також, у прес-службі ЄСПЛ відзначили, що не всі позови з цих регіонів пов'язані з наслідками російської агресії в Україні. Також не уточнили, саме стільки позовів надійшли з непідконтрольних українському уряду територій.

Зазначено, що понад 800 1600 позовів пов'язані з проблемами невиконання рішення національних судів, близько 500 пов'язаних з приєднанням Криму й збройним конфліктом в Донбасі. Інші позивачі скаржилися на тривалість судового розгляду, відсутність доступу до суду і інші питання.

Нагадаємо, 25 липня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) виніс рішення за позовом Олександра Хлебика, обвинуваченого в кількох злочинах, проти України, який заявив, що його арешт і утримання під вартою порушує одну із статей Євроконвенції.