ua en ru

Верховний суд США відхилив позов прихильників права на володіння зброєю

Верховний суд США відхилив позов прихильників права на володіння зброєю Фото: пістолет (УНІАН)

Позов стосувався правила про 10-денний період очікування при купівлі зброї

Верховний суд США у вівторок, 20 лютого, відхилив позов проти введеного в Каліфорнії правила про 10-денний період очікування при купівлі зброї, яке покликане запобігти імпульсивному насильству і самогубствам. Про це повідомляє Reuters.

Своїм рішенням суд завдав відчутного удару прихильникам права на володіння зброєю.

Один з найбільш переконаних консерваторів у Верховному суді, суддя Кларенс Томас, не погодився з рішенням колег відмовитися розглядати справу і звинуватив їх у неповазі до гарантованого Конституцією права на зброю.

Судді також відмовилися розглянути іншу справу про зброю. Національна стрілецька асоціація спробувала оскаржити відмову Каліфорнії знизити мито на продаж зброї, натомість виділивши частину цих коштів на боротьбу з нелегальною зброєю.

Нагадаємо, 18 лютого в США почалися протести з вимогою посилити контроль за обігом зброї. Учні вийшли на акції в підтримку посилення відповідних законів після того, як 14 лютого 2018 року в середній школі Марджорі Стоунман Дуглас відбувся масовий розстріл, в результаті якого загинули 17 людей.

20 лютого прес-секретар Білого дому повідомила, що президент США Дональд Трамп підтримує посилення контролю за обігом зброї в країні.