ua en ru

Трамп підтримав посилення контролю за обігом зброї в США

Трамп підтримав посилення контролю за обігом зброї в США Фото: Дональд Трамп (flickr.com/ thejointstaff)

У США готують законопроект щодо посилення контролю за обігом зброї

Президент США Дональд Трамп підтримує посилення контролю за обігом зброї в країні після стрілянини в одній зі шкіл у Флориді, в результаті якої загинули 17 осіб. Про це повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, передає Reuters.

За словами Снадерс, Трамп провів переговори з сенатором-республіканцем Джоном Корніном про законопроект щодо посилення контролю за обігом зброї, який він підготував у співавторстві з демократом Крісом Мерфі.

"У той час як обговорення тривають, президент підтримує зусилля по вдосконаленню федеральної системи перевірки анкетних даних", - зазначила Сандерс.

Нагадаємо, раніше в США розпочалися протести з вимогою посилити контроль за обігом зброї. Зокрема, по всій країні студенти вийшли на акції в підтримку посилення відповідних законів після того, як 14 лютого 2018 року в середній школі Марджорі Стоунман Дуглас стався масовий розстріл, в результаті якого загинули 17 осіб.

Відзначимо, попередні масові розстріли в США також викликали обурення і провокували заклики до посилення законів про зброю, проте ці ініціативи не знаходили підтримку в Конгресі.