ua en ru

Верховний суд відклав розгляд скарги НАБУ у справі Холодницького

Верховний суд відклав розгляд скарги НАБУ у справі Холодницького Фото: Назар Холодницький (Віталій Носач, РБК-Україна)

Розгляд відклали на 18 грудня 2018 року на 11.30

Велика палата Верховного суду відклала розгляд апеляції Національного антикорупційного бюро (НАБУ) на відмову Касаційного адміністративного суду розглянути скаргу на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) залишити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького на посаді. Про це передає кореспондент РБК-Україна із зали суду.

"Розгляд відклали на 18 грудня 2018 року на 11.30", - повідомили у залі суду. Розгляд було відкладено через те, що до суду не надійшли матеріали.

На засіданні були присутні: позивач - Ігор Ярчак та відповідач - Станіслав Погребняк. Було зазначено, що представник з НАБУ не отримав рішення Верховного суду, КДКП і ГПУ по цій справі.

Як зазначається, у НАБУ хотіли оскаржити винесення керівнику САП догани та переконані, що у КДКП було достатньо підстав, щоб його звільнити.

Нагадаємо, в березні з'явилася інформація про те, що Холодницький може піти з посади керівника САП. Як стверджували поінформовані співрозмовники РБК-Україна, причиною було розслідування, яке проводилося відносно Холодницького з боку НАБУ під процесуальним керівництвом департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, що відноситься до вертикалі президента Петра Порошенка. А саме - матеріали, які були виявлені в результаті проведення негласних слідчих дій щодо Холодницького. Нібито в кабінеті глави САП на акваріумі була встановлена ​​апаратура фіксації.

Крім того, генпрокурор Юрій Луценко заявив про те, що він буде ініціювати зняття Холодницького з посади. Паралельно видання "Дзеркало тижня" опублікувало інтерв'ю з директором НАБУ Артемом Ситником, в якому він назвав Холодницького корумпованим прокурором. За словами директора НАБУ, голова САП міг "зливати" інформацію про підготовку обшуків, гальмував розслідування і тиснув на прокурорів. Підозри НАБУ підтвердилися, розповів Ситник, в ході розслідування справи мера Одеси Геннадія Труханова.

30 березня повідомлялося, що в КДКП направили скарги на Холодницького. Скарги спрямовані в рамках кримінальної справи, яку спільно з ГПУ розслідує НАБУ. На початку квітня кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила дисциплінарне провадження щодо Холодницького.

Ситник допускає, що САП може "злити" нову резонансну справу.