ua en ru

Верховний Суд направив на новий розгляд до ВАСУ справу екс-судді Шевченківського райсуду Кравця

Верховний Суд направив на новий розгляд до ВАСУ справу екс-судді Шевченківського райсуду Кравця Фото: Верховний Суд направив на новий розгляд до ВАСУ справу екс-судді Кравця

Кравець не визнає факт порушення присяги

У вівторок, 12 квітня, Верховний суд України частково задовольнив касаційну скаргу Вищої ради юстиції про скасування рішення Вищого адміністративного суду, який визнав незаконною рекомендацію про звільнення екс-судді Дмитра Кравця, який порушив присягу і винесення завідомо неправомірних рішень активістам Майдану, передає кореспондент РБК-Україна.

"Касаційну скаргу задовольнити частково і відправити на новий судовий розгляд", - ухвалив головуючий суддя колегії Олег Кривенда.


Проте представник Кравця заперечила проти задоволення заяви вищої ради юстиції у зв'язку з тим, що згідно з чинним законодавством на час вчинення суддею Кравцем проступку дисциплінарне стягнення по відношенню повинно застосовуватися протягом року після вчинення дисциплінарного проступку.

"Ні, я не визнаю факт порушення присяги. У тому правопорушенны, яке я вчинив, не було складу вчинення порушення присяги. Я не визнаю свою провину", - сказав Кравець.

Дмитро Кравець був позбавлений статусу судді, однак вищий адміністративний суд скасував відповідне подання та Вищої ради юстиції оскаржив у касаційному порядку рішення вищого адміністративного суду.

Нагадаємо, що в грудні 2013 року суддя Кравець заборонив своїм рішенням народним депутатам проводити зустріч з виборцями у приміщенні КМДА, наслідком чого стала спроба штурму силовиками будівлі КМДА на виконання цього рішення. Пізніше Апеляційний суд скасував рішення судді Кравця.

Зазначимо, що 19 січня на підставі рекомендації вищої ради юстиції президент України звільнив суддю шевченківського районного суду Дмитра Кравця.