ua en ru

ТСК визнала порушення присяги двома київськими суддями під час Євромайдана

Тимчасова спеціальна комісія по перевірці суддів судів загальної юрисдикції визнала порушенням присяги дії двох суддів Шевченківського районного суду Києва, які виносили рішення в період Євромайдана.

Тимчасова спеціальна комісія по перевірці суддів судів загальної юрисдикції визнала порушенням присяги дії двох суддів Шевченківського районного суду Києва, які виносили рішення в період Євромайдана. Таке рішення прийнято сьогодні в ході засідання комісії, передає кореспондент РБК-Україна.

"Визнати порушенням присяги дії судді Шевченківського районного суду Києва Дмитра Кравця",- заявив голова комісії Володимир Мойсик.

У своїй доповіді по справі судді Кравця доповідач зазначив, що суддя в порядку забезпечення позову заборонив народним депутатам Павлу Петренко, Олегу Махницкому і Валерію Карпунцову проводити зустрічі з виборцями у приміщенні Київської міської державної адміністрації під час Майдану. Перевірка встановила, що суддя Кравець порушив правила підсудності та юрисдикції. Висновок комісії передано на розгляд у Вищу раду юстиції.

Також комісія визнала порушенням присяги дії судді Шевченківського районного суду Києва Наталії Сиромашенко. Суддя позбавила водійських прав громадянку України, у якій таких прав не було. Мова йде про події, коли учасники Автомайдану їздили в Межигір'ї. Відповідний висновок комісії передано на розгляд у Вищу раду юстиції.

Окрім цього, комісія визнала порушенням присяги дії судді Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Миколи Бібіка. Суддя Бібик взяв під варту активістів, які проводили акцію протесту в центрі Дніпропетровська 26 січня 2014 р., чим грубо порушив міжнародні та українські нормативно-правові акти. За вказаною судді відповідний висновок також спрямований у ВРЮ.

У разі якщо ВРЮ підтвердить висновки за вказаними суддям, будуть направлені подання у Верховну Раду на звільнення цих суддів.

Нагадаємо, 21 листопада в Києві прихильники євроінтеграції організували Євромайдан.