ua en ru

"Верховний суд" Криму відхилив апеляцію фігурантів сімферопільської справи "Хізб ут-Тахрір"

"Верховний суд" Криму відхилив апеляцію фігурантів сімферопільської справи "Хізб ут-Тахрір" Фото: суд (Pixabаy)

9 серпня підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя продовжив термін утримання під вартою на два місяці

Підконтрольний Кремлю так званий "Верховний суд" Криму 30 серпня відхилив апеляцію фігурантів сімферопільської справи "Хізб ут-Тахрір". Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що 9 серпня підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя продовжив всім п'яти термін утримання під вартою на два місяці.

Як відомо, 12 жовтня 2016 в Криму були проведені обшуки в п'яти мусульманських сім'ях. В результаті обшуків затримали п'ятьох кримських татар, яких звинувачують в участі в організації "Хізб ут-Тахрір": Рустема Ісмаїлова, Узаира Абдуллаєва, Теймура Абдуллаєва, Еміля Джемаденова, Айдера Салединова.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування вмотивованим за релігійною ознакою.

Відзначимо, що представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що відчувають несправедливого переслідування в Росії.

Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" в 2003 році, включивши в список 15 об'єднань, названих "терористичними". Зараз Москва намагається насаджувати цю заборону і на окупованій території України, в Криму, хоча в Україні ця організація діє легально.

Нагадаємо, суд на окупованому півострові Крим продовжив термін арешту фігурантам бахчисарайського справи "Хізб ут-Тахрір" ще на 2 місяці.