ua en ru

Верховний суд Бразилії проголосував за тюремний термін для екс-президента країни

Верховний суд Бразилії проголосував за тюремний термін для екс-президента країни Фото: Луїс Інасіу Лула да Сілва (agenciabrasil.ebc.com.br)

Верховний суд відхилив апеляцію Луїса Інасіу Лули да Сілви

Верховний суд (ВС) Бразилії відхилив апеляцію екс-президента країни Луїса Інасіу Лули да Сілви на рішення суду відправити його у в'язницю за звинуваченнями в корупції. Про це повідомляє Reuters.

На засіданні ВС більшість членів проголосували за тюремний термін для колишнього президента. У процесі голосування, в якому брали участь 11 членів суду, за відмову в апеляції виступили шість чоловік.

Як відомо, проти да Сілви було висунуто п'ять корупційних звинувачень, зокрема, він був визнаний винним в отриманні близько 1,1 млн доларів хабарів від будівельної компанії OAS. Також проти колишнього президента Бразилії висунули підозри у причетності до корупційної схеми в нафтовій державної бразильської компанії Petrobras.

Відзначимо, що зараз да Сілва знаходиться на волі. При цьому він є одним з можливих кандидатів на посаду президента Бразилії, вибори якого пройдуть у жовтні 2018 року.

Нагадаємо, в кінці березня у Бразилії обстріляли два з трьох автобусів кортежу екс-президента.