ua en ru

Верховна рада Криму не визнав Народну раду

Верховний ради Автономної Республіки Крим не визнав Народну раду.

Верховний ради Автономної Республіки Крим не визнав Народну раду. Про це йдеться у заяві голови Верховної ради АРК володимира Константинова, повідомляє прес-служба Верховної ради АРК.

Константинов від імені президії Верховної ради АРК заявив, що кожен день протистояння, "що організованого опозицією на центральних площах та вулицях столиці України, приносить нові підтвердження того, що сповзання країни до катастрофи є головною метою всієї "майданної" технології.

"Апробовані раніше в окремих країнах Азії і Африки методи повалення законної влади цілеспрямовано висаджуються і на українському ґрунті. Ось і вчора в одному з незаконно захоплених мітингувальниками приміщень у Будинку профспілок Києва відбулися установчі збори так званої Народної ради України... Була затверджена складена на швидку руку декларація і поставлені цілі і завдання цього сумнівного підприємства. Серед них створення силових формувань, а вже потім "захист Конституції, прав і свобод людини". Тут, правда, виникає питання, як можна захищати Конституцію, грубо зневажаючи її суть, присвоївши, а не отримавши в результаті законних виборів представницькі та законодавчі функції. Сумніватися, що ініціатори чергового незаконного дійства не розуміють антиконституційний характер зроблених кроків по узурпації влади, не доводиться", - йдеться в заяві.

В АРК вважають, що силам, які влаштували "перевороту в Україні потрібна була маріонеткова структура, з якої, минаючи законно обрану владу, будуть безпосередньо будувати свої комунікації ті, хто з-за кордону в своїх корисливих політичних і економічних цілях.

"Ми закликаємо наших виборців, всіх кримчан, кому дорогі ідеали справедливості, демократії і рівноправності, дати рішучу відсіч спробам антиконституційного перевороту і захоплення влади з боку націонал-радикалів. Ми попереджаємо, що зарвалися політиканів, що на території нашої республіки діяли, діють та будуть діяти виключно законами нашої держави, одним з яких є Конституція Автономної Республіки Крим. Всі рішення "майданних" неконституційних органів, в тому числі і щодо проведення будь-яких позачергових виборів, на нашому півострові не мають ніякої сили і ніким виконуватися не будуть", - йдеться в заяві.