ua en ru

У Верховній Раді більше 60 нардепів досі не стали авторами прийнятих законів, - КВУ

У Верховній Раді більше 60 нардепів досі не стали авторами прийнятих законів, - КВУ Фото: Верховна Рада України (rada.gov.ua)

Рейтинг найбільш неефективних нардепів очолив позафракційний Євген Мураєв

У Верховній Раді України 66 народних депутатів досі не стали авторами жодного прийнятого закону. Про це йдеться в повідомленні громадської організації "Комітет виборців України".

Повідомляється, що ці нардепи зареєстрували від одного до декількох десятків законопроектів, які не були прийняті. Серед "рекордсменів" позафракційний нардеп Євген Мураєв (127 пропущених законопроектів), Андрій Білецький (30), нардеп від "Оппоблока" Вадим Рабинович (47), нардеп від БПП Дмитро Білоцерківець (21), голова депутатської групи "Відродження" Віталій Хомутинник (21), нардепи від "Оппоблока" Нестор Шуфрич (19) і Юрій Бойко (15).

Крім того, в цей список входять позафракційний нардеп Дмитро Ярош (10), а також нардепи від "Оппоблока" Сергій Льовочкін (8), Михайло Добкін (5) та Дмитро Добкін (1).

Нагадаємо, раніше у КВУ назвали найменш продуктивних депутатів Ради. До цього стало відомо, що лише 45 народних депутатів відвідали всі 100% засідань Верховної Ради України протягом шостої сесії (до 11 липня), 153 депутати були присутні на 90-99% засідань.