ua en ru

У КВУ назвали найменш продуктивних депутатів Ради

У КВУ назвали найменш продуктивних депутатів Ради Фото: Верховна Рада України (twitter.com/verkhovna_rada)

Досі не стали авторами жодного прийнятого закону 70 парламентарів

Комітет виборців України в рамках проекту "Дослівно" назвав найменш продуктивних депутатів Верховної Ради. Про це КВУ повідомляє на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Вказано, що продуктивність визначалася як співвідношення кількості поданих проектів законів до прийнятих.

"70 народних депутатів досі не стали авторами жодного прийнятого закону. При цьому окремі з них зареєстрували вже кілька десятків законопроектів. Серед ТОП-5 найменш продуктивних депутатів ВР VIII скликання - Євгеній Мураєв, Наталія Королевська, Юрій Солод, Олександр Вілкул та Дмитро Шпенов", - вказано у повідомленні.

КВУ назвав найменш продуктивних депутатів Ради Комітет виборців України в рамках проекту «Дослівно» оцінив продуктивніс...

Опубліковано КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ 4 серпня 2017 р.

Зазначається, що Євгеній Мураєв (позафракційний) за 2,5 роки роботи ВР зареєстрував 121 безуспішний законопроект; Наталія Королевська - 109, Юрій Солод - 90, Олександр Вілкул - 76, Дмитро Шпенов - 76 проектів законів (всі четверо - "Опозиційний блок").

"Частина народних депутатів реєструють по кілька законопроектів щомісяця, але жоден із них не отримує підтримки парламенту. Як правило, це законопроекти на актуальну тематику, які є складовою піар-активності депутатів. Реєструючи десятки та сотні законопроектів, політики фактично піаряться перед виборцями на своїй "активності". Однак ККД роботи таких депутатів є нульовим, а значна частина законодавчих пропозицій - неякісними, про що свідчать негативні висновки профільного комітету, Мінфіну та експертного управління ВРУ", - підкреслили в КВУ.

Нагадаємо, тільки 45 народних депутатів відвідали всі 100% засідань Верховної Ради України протягом шостої сесії (до 11 липня), 153 депутати були присутні на 90-99% засідань.