ua en ru

Верховна Рада сьогодні розгляне проект закону щодо фінансування реконструкції ГТС

Верховна Рада України сьогодні розгляне проект закону про внесення змін до статті 6 закону України "Про державний бюджет України на 2012 рік" (щодо фінансування модернізації та реконструкції газотранспортної системи). Про це йдеться в порядку денному ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Повідомляється, що ВР розпочне роботу з оголошень депутатських фракцій а також розгляду депутатських запитів. Після цього парламентарії планують усунути неузгодженості у тексті прийнятого закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо набуття права власності на землю.

Після цього парламентарі перейдуть до включення до порядку денного сесії проектів законів, які будуть розглянуті на вечірньому засіданні, зокрема, основна частина їх стосується про внесення змін до бюджету на 2012 р.: щодо збільшення видатків на технічне переоснащення та охорону праці на вугледобувних підприємствах, щодо оплати праці в академічних установах, перерозподіл видатків дерагенставам земельних ресурсів, перерозподіл видатків державному агентству Держмайна, збільшення видатків для придбання медичного транспорту та обладнання для закладів охорони здоров'я щодо фінансування та реконструкції ГТС, будівництва парагазової електростанції у місті Щолкіне в Криму, збільшення бюджетних призначень апарату Верховної Ради.

Також парламентарі планують внести зміни до Бюджетного Кодексу щодо запозичення до загального фонду бюджету міста Києва для погашення заборгованості за вексельними розрахунками а також зміни щодо формування та виконання державного і місцевих бюдбжетів.

Депутати також мають внести у порядок денний з метою розгляду на засіданні проекти закони про внесення змін до регламенту ВР, а також розглянути питання ратифікації, зокрема, угоди про співробітництво держав СНД у боротьбі з торгівлею людьми органами та тканинами людини та ін.

О 12:30 ВР розгляне питання про обрання та звільнення суддів, а після цього перейде до повторного розгляду з пропозиціями Президента закону про державну підтримку розвитку індустрії програмної продукції.
Також на вечірньому засіданні депутати планують перейти до розгляду проектів законів у другому читанні, зокрема про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.