ua en ru

Верховна Рада: онлайн-трансляція 24 лютого

Верховна Рада: онлайн-трансляція у понеділок, 24 лютого. Парламент збереться на пленарне засідання о 16:00.

Верховна Рада: онлайн-трансляція у понеділок, 24 лютого. Парламент збереться на пленарне засідання о 16:00. З ранку відбулося засідання погоджувальної ради. Як очікується, сьогодні ВР не буде розглядати питання про призначення прем'єр-міністра.

О 18:08 спікер Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про перерву роботи парламенту до 10 годин ранку 25 лютого 2014 р.

Станом на 18:00 парламент проголосував за звільнення Наталії Королевської від виконання обов'язків міністра соціальної політики, за відсторонення Леоніда Новохатька з посади міністра культури України і звільнення Дмитра Табачника від виконання обов'язків міністра освіти і науки України.

Станом на 17:45 Верховна Рада призначила Степана Кубіва головою НБУ, Валентина Наливайченка головою СБУ і Олега Махніцького главою ГПУ.

Станом на 16:55 парламент проголосував за звільнення суддів Конституційного суду України.

16:23 Верховна Рада доручила присудити "Небесної сотні" звання "Герой України".

О 16:10 Турчинов відкрив пленарне засідання парламенту.

14:35. У Верховній Раді України зареєстровано два проекти постанови про проведення позачергових виборів до Верховної Ради. Про це йдеться на офіційному сайті ВР.

13:42. Екс-голова ВР Володимир Рибак сьогодні візьме участь у роботі парламенту як депутат. Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу.

13:40. Офіційно написали заяву про вихід із фракції Партії регіонів 74 народних депутати. Про це заявив лідер фракції ПР Олександр Єфремов.

13:20. З'їзд Партії регіонів може відбутися 1 березня 2014 р. Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу у ВР.

13:07. Адміністрація Президента України сьогодні відновить свою роботу. Про це під час погоджувальної ради у Верховній Раді повідомив в.о. Президента України, спікер парламенту Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

12:22. Лідер партії "Удар" Віталій Кличко пропонує Верховній Раді створити спеціальну слідчу комісію із залученням іноземних фахівців для розслідування дій Президента України Віктора Януковича. Про це Кличко заявив під час погоджувальної ради депутатських груп і фракції ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

12:10. Бюджетний комітет ВР сьогодні розгляне питання фінансування президентських виборів, і Рада о 16:00 проголосує за це рішення. З такою заявою виступив глава бюджетного комітету ВР Євген Гєллєр на засіданні погоджувальної ради.

"Нам не вдасться скоротити фінансування президентських виборів. Ми заслухали представника ЦВК у комітеті. Тому цифру в розмірі 1 млрд 900 тис. грн не вдасться скоротити. ЦВК подала проект, який передбачає тільки на зарплати 1 млрд 700 тис. грн", - заявив Гєллєр.

11:56. Лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок ініціює заборону трансляції низки російських каналів в Україні. Про це він заявив на засіданні погоджувальної ради депутатських груп і фракції ВР.

11:48. ЦВК сьогодні оголосить про початок виборчої кампанії. Про це заявив голова Верховної Ради України Олександр Турчинов на засіданні погоджувальної ради депутатських груп і фракції ВР.

11:44. Партія регіонів переходить в опозицію, оголосив на засіданні погоджувальної ради голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

11:38. В.о. Президента України, спікер парламенту Олександр Турчинов заявив, що нову владу визнають США, Євросоюз і ООН, в результаті чого 25 лютого може бути сформований новий Кабінет міністрів.

11:25. Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок побоюється військового вторгнення Росії до Севастополя. Про це він заявив журналістам перед засіданням погоджувальної ради у ВР.

11:24. До коаліційного уряду мають увійти представники Майдану і отримати ряд міністерств. Про це заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на засіданні погоджувальної ради депутатських груп і фракції ВР.

11:03. Верховна Рада сьогодні розгляне питання про заборону виїзду за кордон для екс-чиновників, а також планує призначити уповноваженого ВР з питань Національного банку України. Про це повідомив журналістам глава партії "Свобода" Олег Тягнибок перед початком засідання погоджувальної ради депутатських груп і фракцій ВР.

10:58. Нардепи із фракції "Батьківщина" пропонують ВР звільнити Наталію Королевську від виконання обов'язків міністра соціальної політики.

10:56. Коаліція парламентських фракцій поки не створена. Про це заявив глава фракції "Свобода" Олег Тягнибок перед засіданням погоджувальної ради депутатських груп і фракцій. "Я відверто скажу, що ми почали працювати над коаліцією. Але остаточних домовленостей немає. Ми у процесі", - цитує Тягнибока кореспондент РБК-Україна.