ua en ru

В Раді зареєстровано дві постанови про позачергові парламентські вибори

В Верховній Раді України зареєстровано дві постанови про проведення позачергових виборів до Верховної Ради.

В Верховній Раді України зареєстровано дві постанови про проведення позачергових виборів до Верховної Ради. Про це йдеться на офіційному сайті ВР.

Так, позафракційний народний депутат Микола Рудьковський зареєстрував постанову № 4225 про проведення позачергових виборів до ВР 26 жовтня 2014 р.

"Основною метою прийняття постанови є зменшення напруги в суспільстві, зменшення чинників, які сприяють ескалації насильства, а також - забезпечення прав і свобод людини", - зазначає Рудьковський у пояснювальній записці до постанови № 4225.

У свою чергу позафракційний народний депутат Віктор Балога запропонував провести позачергові парламентські вибори раніше - 22 червня 2014 р., про що також зареєстрував відповідну постанову № 4225-1.

"Глибока політична криза в Україні призвела до втрати довіри громадян до органів влади, існуюче відчуження між владою і народом потребує негайного вирішення. Найбільш ефективним та швидким вирішенням цієї проблеми є оголошення парламентом про свій саморозпуск та призначення дострокових виборів до Верховної Ради України", - йдеться пояснювальній записці до постанови № 4225-1.