ua en ru

Угорщина заблокувала комісію Україна-НАТО з питань оборони

Угорщина заблокувала комісію Україна-НАТО з питань оборони Фото: прапор Угорщини (pixabay.com/lmaresz)

Така позиція країни пов'язана з протиріччями навколо закону про освіту

Угорщина застосувала право вето і заблокувала засідання комісії Україна-НАТО (КУН) на рівні міністрів оборони. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на дипломатичні джерела.

"На даний момент в календарі немає призначених засідань комісії Україна-НАТО", - повідомили в Брюсселі у відповідь на запит видання.

Посадовець Альянсу при цьому нагадав, що в грудні відбулося засідання КУН, де "обговорювали ситуацію з безпекою в Україні та хід реформ". Його Угорщина блокувати не стала.

Нагадаємо, 18 січня глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Угорщини Петер Сійярто пообіцяв продовжити блокування засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони до тих пір, поки не будуть врегульовані суперечності навколо закону про освіту.

8 лютого в МЗС Угорщини спростували наявність домовленостей, досягнутих під час двосторонніх політичних консультацій між заступником міністра закордонних справ України Василем Боднаром і статс-секретарем МЗС Угорщини Левенте Мадяром 7 лютого в Ужгороді за законом України "Про освіту".