ua en ru

МЗС Угорщини заперечує наявність угод з Україною щодо мовного питання

МЗС Угорщини заперечує наявність угод з Україною щодо мовного питання Фото: зустріч Боднара з комісаром ОБСЄ та угорською громадою (twitter.com/vasylbodnar)

Угорці Закарпаття можуть розраховувати на повну підтримку уряду Угорщини

В четвер, 8 лютого в Міністерстві закордонних справ (МЗС) Угорщини заперечували твердження домовленостей, досягнутих під час двосторонніх політичних консультацій між заступником міністра закордонних справ України Василем Боднаром і статс-секретарем МЗС Угорщини Левенте Мадяром 7 лютого в Ужгороді за законом України "Про освіту". Про це пише "Радіо Свобода".

"Ніякої угоди не було укладено за законом про освіту, Україна і надалі не виконує рекомендації Венеціанської комісії", - сказав представник МЗС Угорщини Тамаш Менцер.

МЗС Угорщини заявив, що Україна не може реалізувати закон про освіту, поки не узгодить всі питання культурно-освітньої статті щодо нацменшин, включаючи угорську.

"Ми раді, що, за певними ознаками, ці консультації незабаром розпочнуться. Угорці Закарпаття можуть розраховувати на повну підтримку уряду Угорщини", - додав Менцер.

Нагадаємо, раніше 7 лютого Україна під час переговорів з представниками Угорщини домовилася про шляхи врегулювання питання мов нацменшин на Закарпатті.