ua en ru

Угорщина вимагає від ЄС компенсацію витрат за прикордонний паркан

Угорщина вимагає від ЄС компенсацію витрат за прикордонний паркан Фото: Угорщина (pixabay.com/lmaresz)

У 2015 році більше 400 тисяч нелегальних мігрантів перебралися в Західну Європу через територію Угорщини

Уряд Угорщини вимагає від Єврокомісії виплатити 400 млн євро в якості компенсації витрат за прикордонний паркан на південному кордоні, який побудувала країна, щоб зупинити масовий наплив мігрантів в Європейський союз. Про це повідомляє DW.

"Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у листі голови Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру закликав Брюссель виплатити його країні 400 млн євро в якості компенсації за спорудження прикордонної стіни на південних кордонах Євросоюзу", - йдеться в повідомленні.

За його словами, Євросоюз повинен взяти на себе половину витрат, пов'язаних з будівництвом та обслуговуванням загороджень на південному кордоні Угорщини.

"Якщо ми говоримо про європейську солідарність, то ми повинні говорити і про охорону кордонів і тоді солідарність повинна бути реалізована на практиці. Тому Євросоюз повинен взяти на себе частину витрат", - сказав глава апарату Угорщини Орбана Янош Лазар.

Зазначено, що у 2015 році більше 400 тисяч нелегальних мігрантів перебралися в Західну Європу через територію Угорщини. Після цього уряд у Будапешті побудувало загорожі з колючим дротом на кордоні з Сербією, а потім і з Хорватією. Для охорони загороджень було задіяно близько трьох тисяч прикордонників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники Мукачівського загону затримали нелегальних мігрантів на кордоні з Угорщиною.