ua en ru

Угорщина погодилася з необхідністю збільшення реверсу газу в Україну, - Міненерго

Угорщина погодилася з необхідністю збільшення реверсу газу в Україну.

Угорщина погодилася з необхідністю збільшення реверсу газу в Україну. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості (Міненерговугілля).

Як повідомляється, сьогодні, 18 червня, глава Міненерго Юрій Продан і голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ході робочої поїздки в Угорщину провели зустрічі з міністром зовнішньої торгівлі та іноземних справ Угорщини Тибором Наврачичем і міністром національного розвитку Угорщини Міклошем Шестаком, в рамках яких обговорили питання європейської енергетичної безпеки і взаємодії в енергетичній сфері між Україною та Угорщиною.

"Сторони погодилися щодо доцільності збільшення обсягів поставок газу в Україну по території Угорщини", - йдеться в повідомленні Міненерго.

Нагадаємо, в ході проведених тристоронніх переговорів щодо ціни російського газу для України, які проходили в Києві 14-15 червня в Києві, рішення досягнуто не було. 16 червня з 10:00 російський постачальник ВАТ "Газпром" перевів Україну на режим передоплати за газ. Крім того, російський газовий монополіст подав позов до Стокгольмського арбітражу про стягнення з України боргу 4,5 млрд дол. "Нафтогаз" також має намір стягнути з Газпрому" 6 млрд дол. через Стокгольмський арбітраж.