ua en ru

Угорщина приймає внутрішні спецзаходи у зв'язку з ситуацією в Україні

Угорщина приймає внутрішні спеціальні заходи у зв'язку з ситуацією в Україні. Про це на зустрічі "Вишеградської четвірки" заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, передає Euronews.

Угорщина приймає внутрішні спеціальні заходи у зв'язку з ситуацією в Україні. Про це на зустрічі "Вишеградської четвірки" заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан (на фото), передає Euronews.

"Сьогодні я вже наказав керівнику МВС створити спеціальну оперативну групу та підготувати країну до ситуації, якщо події в Україні не стануть на правильний шлях розвитку", - зазначив Орбан.

Зазначимо, що 31 січня - 2 лютого 2014 р. пройде Мюнхенська конференція з питань політики безпеки, на якій, зокрема, буде піднято питання про ситуацію в Україні.

В рамках конференції відбудеться зустріч глави українського МЗС Леоніда Кожари та міністра закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмайера.

Планується, що під час зустрічі сторони обговорять актуальні питання, що представляють взаємний інтерес.

Зазначимо, що під час телефонної розмови 22 січня Кожара поінформував свого німецького колегу про останні внутрішньополітичні події в Україні та зусилля керівництва держави в напрямку врегулювання ситуації.

"У цьому контексті співрозмовнику були надані роз'яснення щодо низки законів, які були прийняті 16 січня 2014 р. з метою забезпечення додаткових заходів безпеки українських громадян", - йдеться в повідомленні українського МЗС.

Раніше глава зовнішньополітичного відомства Німеччини заявляв, що не очікує швидкого вирішення політичного конфлікту в Україні.