ua en ru

МЗС Німеччини не очікує швидкого вирішення політичного конфлікту в Україні

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр не очікує швидкого вирішення політичного конфлікту в Україні.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр не очікує швидкого вирішення політичного конфлікту в Україні. Про це він заявив сьогодні, 20 січня 2014 р., перед початком засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС, передає Deutsche welle.

"Швидкого вирішення я не бачу... Очевидно, його можна буде знайти тільки з огляду на подальше наближення президентських виборів", - наводить слова міністра агенція afp.

Штайнмаєр також зазначив, що вестиме розмови про Україну з учасниками Мюнхенської безпекової конференції, що відбудеться з 31 січня по 2 лютого 2014 р.

Водночас він схвалив той факт, що Президент України Віктор Янукович та представники опозиції зустрінуться, "щоб розглянути, чи є можливості для деескалації напруженого становища".

Зазначимо, вчора, 19 січня 2014 р, голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк повідомив, що йому зателефонував Президент України Віктор Янукович і повідомив про готовність до переговорів.

Пізніше стало відомо, що Янукович доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Андрію Клюєву створити робочу групу для вирішення політичної кризи. Зокрема, глава держави розпорядився провести зустріч учасників робочої групи з представниками опозиції у понеділок, 20 січня 2014 р.

Сьогодні ж народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман повідомила, що Янукович не братиме участі у робочій групі з врегулювання ситуації в країні.