ua en ru

Угорщина побудує ще один паркан на кордоні з Сербією для захисту від біженців

Угорщина побудує ще один паркан на кордоні з Сербією для захисту від біженців Фото: прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Це дозволить дотримуватися ліміту в 100 тис. мігрантів

Угорщина планує побудувати другий паркан на своєму південному кордоні з Сербією, щоб уникнути напливу нелегальних мігрантів. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, повідомляє Reuters.

Орбан сказав, що новий паркан на кордоні, який буде побудований поруч з існуючим бар'єром, зміцнить оборону, а також дозволить дотримуватися ліміту в 100 тис. мігрантів, якщо політика Туреччини з питань міграції змінилася.


"Ведеться технічне планування, щоб звести більш масивну систему оборони поряд з існуючою лінією оборони, яка була побудована в минулому році", - сказав Орбан.

Зазначимо, в серпні минулого року Угорщина закінчила прокладку колючого дроту на кордоні з Сербією, яка повинна зупинити потік нелегальних мігрантів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 24 вересня 2015 року угорська влада без попередження приступили до зведення паркану з колючого дроту зі Словенією в результаті напливу нелегальних мігрантів.