ua en ru

Угорщина змінить назву "уповноваженого по Закарпаттю", - Клімкін

Угорщина змінить назву "уповноваженого по Закарпаттю", - Клімкін Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Міністр разом з тим підкреслив, що не буде ситуації, коли Угорщина буде робити щось на території Закарпаття без відома українського уряду

Угорська сторона в найближчі дні змінить назву "уповноваженого міністра по Закарпаттю". Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін після зустрічі з угорським колегою Петером Сійярто в Люксембурзі, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Facebook-сторінку представництва України в ЄС.

"Ми говорили про те, як нам бути з назвою їх уповноваженого і повністю домовилися, що назва буде іншою. Протягом найближчих днів ви це побачите", - сказав він.

Міністр разом з тим підкреслив, що не буде ситуації, коли Угорщина буде робити щось на території Закарпаття без відома українського уряду.

"Або ми будемо працювати разом, погоджуючи наші кроки, чи угорці там не будуть працювати", - сказав Клімкін.

Спілкування Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна зі ЗМІ на полях Міністерського засідання ініціативи #СхіднеПартнерство в Люксембурзі

Опубліковано Mission of Ukraine to the EU Понеділок, 15 жовтня 2018 р.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Павло Клімкін візьме участь у засіданні "Східного партнерства" та зустрінеться з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто.

Відзначимо, раніше заступник міністра закордонних справ Василь Боднар заявляв, що угорська влада не виконала домовленість про зміну скандального назви "уповноваженого міністра по Закарпаттю".