ua en ru

Угорщина та Іран будуть і далі розвивати співробітництво в галузі атомної енергетики

Угорщина та Іран будуть і далі розвивати співробітництво в галузі атомної енергетики Фото: міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто

Протягом одного-двох місяців країни планують створити комісію з економічного співробітництва

Міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина та Іран продовжать розвивати співпрацю в атомній енергетиці. Про це повідомляє Сіньхуа.

Сійярто сказав, що країни продовжать і будуть розширювати навчання іранських фахівців, підтримувати ЄС в наданні допомоги Ірану в навчанні і підготовці фахівців з атомної енергетики, а також розвивати науково-дослідне співробітництво у сфері мирного використання атомної енергії.

Заяву було зроблено після зустрічі міністра закордонних справ Угорщини з віце-президентом Ірану, головою Організації з атомної енергії Ірану Алі Акбаром Салехі.

Сійярто зазначив, що досягнута в ході переговорів угода має важливе значення для Європи зокрема, а результати переговорів між Іраном і міжнародним співтовариством значною мірою покращили глобальну ситуацію з безпекою.

У свою чергу, Салех сказав, що сторони провели переговори з питання можливостей науково-технічного і промислового співробітництва і чекають, що протягом одного-двох місяців Іран і Угорщина створять комісію з економічного співробітництва.

Раніше, Іран стверджував, що демонтував центральну частину ядерного реактора в Араку.