ua en ru

В Угорщині обрали новий уряд

В Угорщині обрали новий уряд Фото: Віктор Орбан (miniszterelnok.hu)

Головний критик України залишається, Міноборони очолить генерал

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сформував склад нового уряду і оголосить його складу найближчим часом. Про це повідомляє ряд угорських ЗМІ, в тому числі проурядові Figyelo, ATV.

Зокрема, більшість угорських видань, які повідомляють про ймовірне складі уряду, стверджують, що глава МЗС Петер Сійярто збереже свою нинішню посаду.

Варто відзначити, що в останні півроку саме Сійярто був головним критиком України з боку Угорщини, від нього звучали самі жорсткі заяви.

Крім того, відразу кілька видань повідомляють, що міністр оборони Іштван Шимичко йде з посади, а замість нього в уряд "буде призначений генерал", і це принципове рішення Орбана. Figyelo уточнює, що на позицію глави Міноборони обраний Тібор Бенко, який нині працює головою Генштабу.

У зв'язку з цим, так як одним з ключових правил військової структури країн-членів НАТО є цивільний контроль над міністерством оборони, це призначення може викликати проблеми Угорщини у відносинах з Альянсом.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, МЗС України вже заявляли про замовний характер поведінці Угорщини щодо України, зокрема з приводу мовної статті в новому законі "Про освіту" і надалі блокування засідання Комісії Україна-НАТО.