ua en ru

Глава МЗС Угорщини вважає продовження санкцій проти РФ антидемократичним

Глава МЗС Угорщини вважає продовження санкцій проти РФ антидемократичним Фото: глава МЗС Угорщини Пейтер Сійярто розкритикував санкції проти Росії

Пейтер Сійярто назвав Росію ключовим партнером своєї країни в галузі економіки, торгівлі та енергетики

Міністр закордонних справ Угорщини Пейтер Сійярто вважає, що продовження санкцій Євросоюзу проти Росії є неправильним і антидемократичним. Про це він заявив на зустрічі міжурядової угорсько-російської комісії з питань економіки, передає "Радіо Свобода".

За словами міністра, угорська сторона вважає, що це питання слід обговорити на найвищому рівні керівництва країн ЄС.


Сійярто заявив, що Угорщину не влаштовує в тому числі сам спосіб ухвалення такого рішення та вони не згодні, щоб такі важливі питання вирішувалися "у вузькому колі".

Він додав, що Угорщина підтримує ініціативу обговорити восени цього року це питання на рівні глав держав і урядів країн Євросоюзу, щоб воно "принаймні набуло консультаційного характеру".

Глава МЗС Угорщини також назвав Росію ключовим партнером країни в галузі економіки, торгівлі та енергетики.

"За 2,5 роки санкцій угорські підприємства втратили можливість експортувати товарів в Росію на суму 4,5 млрд доларів", - повідомив Сійярто.

Він також зазначив, що мета угорсько-російської міжурядової комісії - розвивати спільний бізнес у тих сферах економіки, які не потрапили під санкції ЄС, і відновлювати співпрацю ЄС - Росія, якщо цьому сприятимуть політичні обставини.

Нагадаємо, сенат США закликав Європейський Союз продовжити санкції проти Російської Федерації.