ua en ru

В Угорщині судять колишнього поліцейського, який воював на Донбасі проти ЗСУ

В Угорщині судять колишнього поліцейського, який воював на Донбасі проти ЗСУ Фото: Угорщина (pixabay.com/lmaresz)

Заарештованому загрожує до п'яти років ув'язнення

У вівторок, 5 грудня, в Угорщині суд області Толна почав розгляд справи колишнього міліціонера Крістіана Легоцького, який воював проти Збройних сил України (ЗСУ) на боці сепаратистів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За інформацією видання, за участь у бойових діях у складі іноземного збройного формування заарештованому загрожує до п'яти років ув'язнення. У той же час колишній поліцейський свою провину заперечує.

За даними звинувачення, Крістіан Легоцьки завершив службу в правоохоронних органах на початку 2015 року, після чого по інтернет-оголошенню приєднався до незаконних збройних формуваннь на Донбасі і навіть отримав нагороди за службу від сепаратистів.

"21 вересня 2017 він звернувся в посольство Угорщини в Москві, де йому видали тимчасовий шестиденний угорський паспорт. У той же день він прибув до Будапешта, де його впізнали і взяли під варту в аеропорту Ференца Ліста на підставі чинного ордера на арешт", - розповіла прокурор області Толна Іветт Кіш.

У той же час сам Легоцьки не вважає, що скоїв злочин.

"Моя вина лише в тому, що я пішов воювати на Схід, а не на Захід. Якщо б це сталося десять років тому, я не постав би перед судом, тому що тоді не було такої статті Кримінального кодексу. Отже, можна зробити висновок, що не я змінився, а змінився навколишній світ, але відповідати за це доведеться мені. Це моя трагедія", - заявив найманець.

Суд прийняв рішення направити Крістіана Легоцького на психіатричну експертизу.

Нагадаємо, у вересні в Україну не пропустили угорського депутата Європарламенту Крістіна Морваї, яка раніше відвідувала окуповані райони Донбасу і висловлювала підтримку ватажкам "республік".