ua en ru

Прикордонники не пустили до України євродепутата з Угорщини за відвідування ОРДЛО

Прикордонники не пустили до України євродепутата з Угорщини за відвідування ОРДЛО Фото: Олег Слободян (dpsu.gov.ua)

Представник угорських радикалів підтримувала ватажків "республік Донбасу"

В Україну не пропустили угорського депутата Європарламенту Крістіну Морваї, яка раніше відвідувала окуповані райони Донбасу та висловлювала підтримку ватажкам "республік". Про це у Facebook повідомив помічник глави Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Повідомляється, що депутат Європарламенту від угорської радикальної партії "Йоббік" прибула в пункт пропуску "Лужанка". В ході паспортного контролю прикордонники визначили, що Служба безпеки України заборонила їй в'їзд до липня 2019 року.

"За наявною інформацією, вона в 2014 році відвідувала тимчасово непідконтрольні території окремих районів Донецької та Луганської областей і висловлювала підтримку самопроголошеним керівникам на цих територіях", - повідомив Слободян.

Також повідомляється, що євродепутату вручили рішення про відмову у перетині державного кордону.

Близько 15 години На Закарпатті на кордоні з Угорщиною співробітники Держприкордонслужби виявили та не пропустили в Укра...

Опубліковано Oleh Slobodyan 27 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на кордоні з Польщею прикордонники затримали 6 нелегальних мігрантів. Затримані намагалися незаконно перетнути кордон.