ua en ru

В Угорщині набирають "мисливців за біженцями"

В Угорщині набирають "мисливців за біженцями" Фото: в Угорщині набирають спеціальних прикордонників для відлову біженців

Нові прикордонники будуть охороняти кордони від мігрантів

В Угорщині збираються набрати 3 тис. осіб на посаду "прикордонних мисливців" для охорони кордону від мігрантів. Про це повідомляє BBC.

За інформацією телемережі, вони приєднаються до 10 тисяч солдатів і поліцейських, які зараз охороняють паркан з колючого дроту, зведений на угорському кордоні для стримування потоку мігрантів.


"Мисливці" будуть мати при собі пістолети з бойовими патронами, перцевий балончик, кийки, наручники і захисні комплекти.

Планується, що нові співробітники прикордонної служби розпочнуть роботиу у травні, а перед цим пройдуть шестимісячне навчання.

За словами одного зі співробітників поліції, на посаду набирають людей старше 18 років, в хорошій фізичній формі, які зможуть пройти психологічний тест.

Їхня зарплата становитиме 150 тис. угорських форинтів (542 долара) протягом перших двох місяців, а потім - 220,3 тис. форинтів (790 доларів).

Повідомляється, що останнім часом кількість біженців, які намагаються потрапити в Угорщину з півдня через кордон із Сербією, зменшилася до менш як 200 осіб в день.

Нагадаємо, у Німеччині в цьому році очікують прибуття до 300 тис. біженців.