ua en ru

Угорська OTP Group не має наміру йти з українського ринку

Угорська OTP Group не має наміру йти з українського ринку Фото - відділення OTP bank

OTP bank (Угорщина) не планує йти з українського ринку, незважаючи на втрати української дочки в минулому році. Таку заяву генерального директора банку Шандора Чані опубліковано на сайті банку.

Як йдеться у повідомленні, у 2015 р., з оглядкою на ситуацію в Україні, материнська компанія не очікує прибутку від української дочки. Однак, розраховує, що збитки будуть поступово скорочуватися, завдяки скороченню компанією витрат і програмою оптимізації процесів.

В повідомленні також зазначено, що подальшу стратегію роботи бізнесу в Україні акціонер буде коригувати виходячи з динаміки розвитку подій в країні, її економічних умов. У другому кварталі 2015 р., за підтримки материнської компанії, банк планує провести пролонгацію субординованого кредиту, наданого ЄБРР на 65 млн дол з тим, щоб потім максимально його збільшувати в регулятивному капіталі.

ПАТ "ОТП Банк" - один з найбільших українських банків. За даними НБУ, банк на 1 січня 2015 р. входив у першу групу банків за розмірами загальних активів. На українському ринку працює з 1998 р.