ua en ru

У Венеціанської комісії є два зауваження до законопроекту щодо децентралізації

У Венеціанської комісії є два зауваження до законопроекту щодо децентралізації Фото: Вадим Денисенко

Зауваження стосуються призначення префектів і розпуску рад

У Венеціанської комісії є два зауваження до змін у Конституцію в частині децентралізації. Про це в ході круглого столу повідомив народний депутат України від БПП, співавтор ухваленого законопроекту про місцеві вибори 2831-3 Вадим Денисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В принципі на даний момент, наскільки я розумію, відбудеться засідання робочої групи з питань децентралізації. І на завтра всі ті зауваження, зауважень насправді дуже мало, суттєвих зауважень, їх по суті два, вони сьогодні будуть опрацьовані, і вони будуть інкорпоровані до нинішнього тексту і завтра будуть передані в Конституційну комісію",- сказав Денисенко.

Зауваження Венеціанської комісії, за словами депутата, стосуються процедури призначення і зняття префектів і процедури розпуску місцевих рад.

"Зауважень на сім сторінок, але це в основному технічного рівня. Головні зауваження це те, що повинно бути дзеркальне призначення і зняття префектів, тобто, щоб за однаковою формулою - Кабмін подає, Президент стверджує - і зніматися і подаватися. Друге зауваження стосувалося невеликих уточнень процедури і права розпуску рад",- долав він.

Відзначимо, що засідання робочої групи відбудеться сьогодні ввечері, а засідання Конституційної комісії - завтра, 26 червня.

Нагадаємо, як повідомив спікер українського парламенту, голова Конституційної комісії Володимир Гройсман, законопроект щодо децентралізації представлять 26 червня.