ua en ru

Законопроект щодо децентралізації представлять 26 червня, - Гройсман

Законопроект щодо децентралізації представлять 26 червня, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Скоро також очікується висновок Венеціанської комісії щодо закону про децентралізацію

Законопроект про внесення змін в Основний закон в частині децентралізації влади планується представити 26 червня під час засідання Конституційної комісії. Про це повідомив спікер Верховної Ради України, голова Конституційної комісії Володимир Гройсман в інтерв'ю на "Першому каналі" Українського радіо.

"Результатом нашої роботи буде презентація проекту змін до Конституції. Думаю, що зможемо зробити це в п'ятницю", - сказав Гройсман.

"Вся наша робота спрямована на те, щоб корумповану пострадянську систему перетворити на сучасну європейську Україну", - підкреслив він.

Спікер зазначив, що найближчим часом також очікується висновок Венеціанської комісії щодо законопроекту щодо децентралізації.

Нагадаємо, Гройсман 19 червня представив членам Венеціанської комісії законопроект про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації, напрацьований робочою групою з питань конституційних основ організації і здійснення державної влади, місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою України та децентралізації влади, яка працює у складі Конституційної комісії.