ua en ru

Венеціанська комісія позитивно оцінила зміни в КУ децентралізації, - Гройсман

Венеціанська комісія позитивно оцінила зміни в КУ децентралізації, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Гройсман сподівається на прийняття Радою схвалених ВК напрацювань Конституційної комісії

Венеціанська комісія позитивно оцінила проект змін в Конституцію України в частині децентралізації. Про це спікер Верховної Ради Володимир Гройсман заявив в інтерв'ю журналістам по завершенні 103-го пленарного засідання Венеціанської комісії в п'ятницю, передає прес-служба Ради.

"Сьогодні я мав високу честь презентувати ці напрацювання Венеціанської комісії. І те, що я почув від експертів, від членів Венеціанської комісії, - це дуже оптимістичні оцінки щодо нашого вірного підходу до конституційної реформи", - сказав Гройсман.

Він висловив сподівання, що Венеціанська комісія швидко обробить цей документ, "щоб ми могли рухатися далі, оскільки питання децентралізації влади, місцевого самоврядування є надзвичайно ключовим успішності та інших реформ, пов'язаних з економікою, освітою, охороною здоров'я, усіх інших питань, які стосуються підвищення якості життя людей".

Голова Верховної Ради заявив, що український парламент готовий "максимально якісно врахувати пропозиції, які надійдуть з Венеціанської комісії, і висловив переконання, що напрацювання Конституційної комісії, узгоджені з Венеціанською комісією, мають дуже хороші шанси на прийняття".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проект змін до Конституції передбачає відміну держадміністрацій.