ua en ru

Венеціанська комісія призначила 5 експертів для роботи над українським законом про люстрацію

Венеціанська комісія (ВК) призначила п'ять експертів для роботи над українським законом "Про очищення влади".

Венеціанська комісія (ВК) призначила п'ять експертів для роботи над українським законом "Про очищення влади". Про це повідомляє прес-служба представника України в ВК Сергія Ківалова

Так, на вчорашньому пленарному засіданні ВК в Римі секретар комісії Томас Маркерт поінформував членів ВК про те, що моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи запросив думку комісії щодо прийнятого в Україні закону про очищення влади.

"На засіданні в Римі Венеціанська комісія призначила п'ять експертів, які працюватимуть над експертизою закону про очищення влади. А президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо наголосив на важливості цього питання та зазначив, що Венеціанська комісія вже має досвід роботи з люстрационными законами", - розповів сам Ківалов.

Наступна пленарна сесія ВК відбудеться 12-13 грудня цього року. Можливо, під час її проведення відбудеться розгляд та закону про люстрацію.

Нагадаємо, 9 жовтня 2014 р. Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про очищення влади", прийнятий Верховною Радою 16 вересня.