ua en ru

У Венесуелі затримали одного з верховних суддів

У Венесуелі затримали одного з верховних суддів Фото: протести у Венесуелі (webscreenshot Youtube/Nelson Ferreira channel)

Йдеться про одного з 33 суддів Верховного суду Ангела Зерпа

У Венесуелі влада затримала одного з 33 суддів Верховного суду Ангела Зерпу, обраного Національними зборами, більшість місць у якому займає опозиція. Про це повідомив голова зборів Хуліо Борхес у своєму Twitter.

"Світ і Венесуела попереджає суддів про переслідування диктаторського режиму Мадуро (президент Венесуели Ніколас Мадуро - ред.)", - написав Борхес.

Зазначено, що уряд країни не пояснив, чому саме був затриманий Зерпа.

Повідомляється, що 21 липня венесуельський парламент проголосував замінити всіх суддів Верховного суду, який вибрав уряд. Серед обраних був і Зерпа. Суд і влада Венесуели постановили, що заміна недійсна і суперечить Конституції країни.

Нагадаємо, у Венесуелі більше трьох місяців проходять масові антиурядові акції протесту. У березні Верховний суд надав президенту країни право ухвалювати рішення в обхід парламенту, проте потім це рішення було скасовано, але протести тривали.

Із початку квітня в результаті заворушень під час протестних акцій у Венесуелі загинуло щонайменше 100 осіб. Учасники акцій вимагають відставки Мадуро, якого опозиційні політики звинувачують у зловживанні владою.